Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی پیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا تیرماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی تیرماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نابسامانی اطلاعات در سازمان هدفمندی یارانه‌ها تمامی ندارد. خبر‌های رسیده حاکی از آن است که در بررسی‌های مجدد خانوارهایی که نسبت به عدم دریافت یارانه اعتراض کرده بودند از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، برخی از خانوار در لیست دریافت یارانه قرار گرفتند. اما فقط سرپرست، نه باقی اعضای خانواده. به طوری که چهارشنبه هفته گذشته فقط مبلغ 300 هزار تومان به حساب سرپرست خانوار واریز شد و باقی اعضای خانواده یارانه دریافت نکردند.

دولت سیزدهم با اعتماد به آمار سازمان هدفمندی یارانه‌ها از وضعیت خانوار و معیشت‌شان، در اردیبهشت امسال پرداخت یارانه معیشتی را آغاز کرد و تمامی یارانه‌های قبل را با عنوان جدید با مبلغ 300 و 400 هزار تومان به هر فرد آغاز کرد. همان زمان بعد از آنکه شماری از شهروندان نسبت به قطع یارانه خود معترض شدند، دولت اعلام کرد: «برای معترضان یارانه معیشتی واریز شده، اما اجازه برداشت آن را ندارند و همزمان سامانه‌ای اعلام شد تا معترضان ثبت نام کنند.» بعد از اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی، دولت ضمن نام نویسی از معترضان و جاماندگان وعده داد که در صورت تأیید تقاضای این گروه، به آنها یارانه ماه‌های معوقه را پرداخت خواهد کرد. اکنون با گذشت سه ماه از آن تاریخ؛ برخی از خانوار هنوز نتوانستند اعتراض خود را در سامانه ثبت کنند. چرا که حدود 60 روز است سامانه از دسترس خارج شده و هر بار که مشخصات کد ملی و شماره شبا وارد می‌شود، سامانه اعلام می‌کند که اتصال قطع است. البته با گزارش‌هایی که رسانه‌ها منتشر کردند از اواسط هفته گذشته سایت باز شد و مجدداً اعلام شد که معترضان در سایت ثبت نام کنند.

پرداخت ناقص یارانه معترضان

هفته گذشته همزمان با واریز سومین مرحله از واریز یارانه جدید، مشخص شد که شماری از شهروندان معترض و جامانده به لیست یارانه بگیران اضافه شده‌اند. بخشی از این شهروندان جاماندگانی بودند که تا نیمه خرداد ثبت نام کرده‌ بودند. روز جمعه گذشته یارانه تیر ماه این گروه از شهروندان به مانند سایر شهروندان یارانه بگیر پرداخت شد اما در خصوص یارانه‌ معوقه ماه‌های اردیبهشت و خرداد هنوز زمان قطعی واریز مشخص نیست. همچنین برخی از مخاطبان جوان در تماس با خبرنگار اقتصادی اعلام کردند، روز چهارشنبه 26 تیر ماه یارانه معیشتی 300 هزار تومانی برای سرپرست خانواده‌شان واریز شده است. داستان از این قرار است که سازمان هدفمندی یارانه‌ها، اخیراً برخی از معترضان را به عدم دریافت یارانه معیشتی مستحق دریافت یارانه دانسته اما مبلغی که به حساب سرپرست خانوار واریز شده فقط 300 هزار تومان است. ظاهراً این سازمان همسر و فرزندان این سرپرستان را مستحق دریافت یارانه ندانسته یا در بررسی‌های جدیدشان همچنان دچار خطا شده‌اند. به گفته آنها، در سایت هدفمندی یارانه‌ها که اطلاعات خانوارشان را ثبت می‌کنند، اعضای خانواده به همراه شماره ملی‌شان موجود است اما به دلایل نامعلومی یارانه کامل واریز نشده است. سازمان هدفمندی یارانه‌ها که در ماه‌های اخیر مدام از دسته‌بندی اطلاعات خبر می‌دادند، با واریز ناقص یارانه‌های معیشتی بار دیگر ثابت کردند که اطلاعاتشان همچنان ناقص بوده و کامل نشده است. (مستندات این خبر در دفتر روزنامه وجود دارد.)

تأکید بر واریز یارانه به حساب همه تا تکمیل شدن اطلاعات اقتصادی خانوارها

همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون تلفیق مجلس خطاب به رئیس‌جمهور لزوم واریز یارانه به حساب همه سرپرستان خانوارها تا زمان تکمیل شدن اطلاعات اقتصادی خانواده‌ها را متذکر شد.

به گزارش فارس، وی گفت: «پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و سازمان هدفمندی دوباره در نحوه رسیدگی و پردازش اطلاعات خانوار و نحوه محاسبه واریزی یارانه تعداد زیادی از افرادی که واجد شرایط دریافت یارانه نقدی بوده‌اند دچار خطا و اشتباه شده است. زمانی‌که سومین مرحله یارانه جدید ۳۰۰ و 4۰۰ هزار تومانی طی چند روز گذشته به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. شکایات، انتقادات و نارضایتی‌هایی زیادی مبنی بر قطع کامل یارانه یا کسر مبلغ پرداختی از خانوارهای جدیدی از قشر کارمندان، بازنشستگان، فرهنگیان و... را موجب گردیده و ضروری است به سرعت این مشکل رفع شود.»

حاجی دلیگانی نمونه‌هایی از خانوارهایی را که یارانه‌شان در تیرماه قطع شده اعلام کرد و افزود: «بازنشسته‌ای که وجه پاداش سنوات پایان خدمت را به حسابش واریز کرده‌اند به دلیل (موجودی حساب) محروم از دریافت یارانه گردیده است. کاسبی که بابت خرید محصولات مغازه اجاره‌ای خود تراکنش حساب داشته است. کارمند قرض‌الحسنه‌ای که مسئول دایره چک بوده و تراکنش مالی مربوط به بانک داشته است. بازنشسته‌ای با حقوق 4 میلیون تومان، درآمدی غیر از این حقوق نداشته است. بازنشسته‌ای که دارای دو فرزند معلول ذهنی و جسمی شدید بوده است. خانواده‌ای که درآمد فرزند بالای ۱۸ساله‌اش را نیز به حساب سرپرست خانوار منظور کرده‌اند و...»

وی تأکید کرد: «بنابر این سازمان‌های متولی برخلاف آنچه گفتید که «هدف دولت از اصلاح (اقتصادی) اجرای عدالت در پرداخت یارانه‌هاست و دولت باید کاری کند تا مردم مزه شیرین عدالت را در پرداخت یارانه‌ها بچشند» عمل کرده و با محاسبات غیر واقعی اطلاعات افراد و اشتباه در محاسبه، نه عدالت را توانسته‌اند اجرا کنند و نه کام مردم را شیرین. از این‌رو تا زمانی که خروجی اطلاعات خانوارها از سامانه‌های مذکور با خطا و اشتباه صادر می‌شود یارانه نقدی برای همه سرپرستان خانوارها واریز شود تا رفع تبعیض و نارضایتی‌ها گردد.»

پیگیری‌ها از سازمان هدفمندی یارانه‌ها از آن حکایت دارد که به زودی طبق وعده دولت یارانه‌های معوقه این گروه از شهروندان پرداخت خواهد شد. به نظر می‌رسد دلیل نامشخص بودن زمان واریز به هماهنگی‌های در دست انجام شبکه بانکی برای رفع مسدودی برخی حساب‌ها و تجمیع معوقات یارانه‌ای باز می‌گردد. علاوه بر این شناور بودن دهک‌های درآمدی موضوع حائز اهمیتی است که از این پس می‌تواند هر شش ماه یک‌بار فهرست یارانه‌بگیران را تغییر دهد. آخرین مرتبه وزارت رفاه بیستم تیر ماه این فهرست را به روزرسانی کرده بود. به موازات هماهنگی برای تسویه حساب یارانه‌های معوقه جاماندگان و معترضان یارانه نام نویسی از دو گروه جریان دارد، دسته اول کسانی هستند که تا به امروز یارانه نگرفته‌اند و هنوز درخواستی برای آن ارائه نکرده‌اند. گروه دوم نیز کسانی هستند که وزارت رفاه در بررسی‌های خود با درخواست آنها برای گرفتن یارانه موافقت نکرده بود.

مسیر استعلام دهک‌بندی

یکی از راه‌های استعلام دهک خانوار، استعلام با کد ملی است. برای این کار افراد باید با شماره تلفن گویای 09200006369 تماس بگیرند. در این مرحله افراد با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار می‌توانند دهک درآمدی خانوار خود را تشخیص دهند و بدانند در کدام یک از دهک‌های اول تا دهم درآمدی قرار دارند. با این شماره همه افراد می‌توانند دهک خانوار خود را با کمک کد ملی سرپرست استعلام کنند. جز افرادی که سرپرست یا یکی از اعضای خانواده آنها جزو نیروهای مسلح باشد. این گروه برای اطلاع از دهک درآمدی خانواده خود باید با ستاد نیروهای مسلح تماس بگیرند. علاوه بر این، شماره تلفن 0216369 مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که برای پاسخگویی به سؤالات در اختیار مردم است.

منبع: روزنامه جوان

واریز معوقات یارانه معیشتی

پیگیریها از سازمان هدفمندی یارانه‌ها نشان می‌دهد، قبل از واریز دور چهارم یارانه جدید (در بیستم مردادماه) معوقات مربوط به حساب جاماندگان از دریافت یارانه نقدی واریز خواهد شد.

تا کنون 3 مرحله از یارانه جدید 300 و 400 هزار تومانی به حساب یارانه بگیران واریز شده است. این درحالی است که حدود 2میلیون و 300 هزار نفر اخیرا و بعد از بررسی اعتراضها مجدد به صف یارانه بگیران اضافه شده اند. همچنین دولت شرایطی را فراهم کرد که متقاضیان دریافت یارانه نقدی که از سنوات قبل یاراانه دریافت  نمی کرده‌اند، امکان ثبت درخواست و  ارائه تقاضای دریافت یارانه را ارائه کنند.

هر چند هر ماه حدود 25 هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه جدید به یارانه بگیران پرداخت می شود، اما بعد  از بررسی اعتراضها تنها یک دوره از یارانه واریزی به حساب متقاضیان جدید و معترضانی که یارانه آنها در اردیبهشت ماه قطع شده بود واریز شده است.

پیگیریها از سازمان هدفمندی یارانه‌ها نشان می‌دهد، قبل از واریز دور چهارم یارانه جدید (در بیستم مردادماه) معوقات مربوط به حساب جاماندگان از دریافت یارانه نقدی واریز خواهد شد.

گفتنی است، افرادی که از ابتدای اردیبهشت 1401 یارانه‌شان قطع شده است با مراجعه به سامانه hemayatmcls.gov.ir می‌توانند درخواست بازبینی خودشان را ثبت و منتظر بررسی وزارت رفاه باشند. همچنین افرادی که تا ابتدای سال 1401، یارانه دریافت نکردند، یا در سال‌های قبل یارانه‌شان قطع شده بوده یا انصراف داده بودند یا به هر علتی ثبت‌نام نکرده بودند می‌توانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir اقدام به ثبت نام کنند.

لازم به ذکر است، یکی از راه‌های استعلام دهک خانوار، استعلام با کد ملی است. برای این کار افراد باید با شماره تلفن گویای 09200006369 تماس بگیرند.در این مرحله افراد با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار می‌توانند دهک درآمدی خانوار خود را تشخیص دهند و بدانند در کدام یک از دهک‌های اول تا دهم درآمدی قرار دارند.

جاماندگان یارانه معیشتی بخوانند

وزارت رفاه اعلام کرد که تمام کسانی که تا اردیبهشت امسال یارانه می‌گرفتند، اما با شرایط جدید حذف شدند، برای بار دوم امکان ثبت اعتراض و درخواست بازبینی دارند.

با وجود بررسی‌های صورت گرفته و تعیین‌تکلیف اعتراض‌ها و درخواست‌های جدید، همچنان متقاضیان یارانه معیشتی و نقدی فرصت دارند برای ثبت‌نام یا اعلام اعتراض نسبت به حذف یارانه خود از طریق سامانه‌های تعیین شده اقدام کنند.

به نقل از ایسنا، بیش از دو ماه از اقدام دولت برای تغییر پرداخت یارانه‌های نقدی گذشته‌است. به‌طوری که از ۱۹ اردیبهشت اولین پرداخت یارانه با مبلغ جدید آغاز شد و یارانه‌های نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و همچنین یارانه معیشتی ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی که تا پیش از آن واریز می‌شد، پایان یافت.

در شرایط جدید، پرداخت یارانه برای ٧٨ میلیون نفر طبق ۹ دهک در دستور کار قرار گرفت. به طوری‌که برای سه دهک اول ۴۰۰ هزار تومان و برای شش دهک بعد هر نفر ۳۰۰ هزار تومان اختصاص یافت و حدود شش میلیون نفر تحت عنوان دهک دهم از دریافت یارانه کنار گذاشته‌شدند.

با توجه به حذف شش میلیونی و اعتراض‌هایی که نسبت به دهک‌بندی انجام شده وجود داشت، سامانه hemayat.mcls.gov.ir از سوی وزارت رفاه معرفی شد تا تنها کسانی که تا اردیبهشت امسال یارانه دریافت می‌کردند اما در شرایط جدید حذف شده بودند، امکان ثبت اعتراض و درخواست بازبینی داشته باشند. در ادامه نیز به حساب تمامی کسانی که اعتراض ثبت کرده بودند یک مرحله یارانه ۳۰۰ هزار تومانی مشروط و غیرقابل برداشت واریز شد تا درخواست‌ها بررسی شود.

این درحالی است که با انجام بررسی‌ها، در بیستم تیرماه برای کسانی که اعتراض کرده و در دهکهای یک تا ۹ قرار گرفتند، یارانه واریز شد و قرار است دو یارانه معوق بابت اردیبهشت و خرداد نیز برای آنان واریز شود.

اما این پرداخت به معنی پایان زمان ثبت اعتراض نیست و همچنان کسانی که یارانه آنها در اردیبهشت قطع شد، این امکان را دارند که درخواست بازبینی را ثبت کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.

یارانه معیشتی تیر به همراه دو یارانه معوق اردیبهشت و خرداد واریز می‌شود؟

از سوی دیگر طبق قانون بودجه امسال، از اواخر اردیبهشت ثبت‌نام از جاماندگان یارانه آغاز شد و تمامی کسانی که به هر دلیلی از قبل یارانه‌ای دریافت نمی‌کردند امکان ثبت درخواست پیدا کردند. بررسی وضعیت این افراد نیز در دستور کار قرار گرفت و با تعیین‌تکلیف ثبت‌نام کنندگان، مقرر شد برای آنهایی که بین دهک اول تا نهم قرار گرفتند یارانه تیر به همراه دو یارانه معوق اردیبهشت و خرداد واریز شود که احتمالا تا روزهای آینده این پرداخت انجام خواهد شد.

باید توجه داشت که ثبت‌نام از افرادی که تاکنون از دریافت یارانه نقدی جا مانده‌اند یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند نیز همچنان ادامه دارد. این افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

در اختیار داشتن شماره تلفن همراه به‌ نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبای بانکی مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید یا جامانده از یارانه، برای ثبت نام ضروری است.

افراد می‌توانند جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت یارانه خانوار، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را با شماره تلفن همراه به‌نام خود، شماره‌گیری کنند.

بیمه سلامت رایگان برای همه مردم به مدت ۳ ماه

وزیر بهداشت:برای مقدمه اجرای طرح دارویار، همه کسانی که بیمه نیستند به‌مدت ۳ ماه به‌طور رایگان بیمه سلامت خواهند بود.

 وزیر بهداشت:برای مقدمه اجرای طرح دارویار، همه کسانی که بیمه نیستند به‌مدت ۳ ماه به‌طور رایگان بیمه سلامت خواهند بود.

امکان استفاده از خدمات از طریق کد ملی امکان‌پذیر است.

با ارائه نسخه در طرح دارویار امکان خرید دارو با قیمت مناسب فراهم شده است.

مردم در این ۳ ماه با استفاده از خدمات دارویار بیمه خود را پایدار کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: یارانه نقدی یارانه نقدی تیر یارانه نقدی جدید یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی یارانه نقدی جاماندگان سازمان هدفمندی یارانه ها دریافت یارانه نقدی دریافت یارانه اردیبهشت و خرداد سرپرستان خانوار درخواست بازبینی حساب سرپرست اعضای خانواده سرپرست خانوار یارانه بگیران پرداخت یارانه یارانه معیشتی واریز یارانه ثبت نام کنند یارانه جدید هزار تومانی وزارت رفاه شماره تلفن هزار تومان امکان ثبت واریز شده واریز شد خواهد شد بررسی ها قطع شده قطع شد کد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۳۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ادعاها درباره مدرک دکترای افتخاری رئیسی

در جریان سفر مهم رئیس جمهور کشورمان به پاکستان ادعاهایی بی اساس و موج رسانه‌ای سنگینی درخصوص اعطای مدرک دکتری افتخاری به آیت الله رئیسی از سوی منتقدین دولت به راه افتاد.

به گزارش مشرق، "آیت الله سید ابراهیم رئیسی" در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به آیت الله رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

آیت‌الله رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول (!)» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آخرین تغییرات درباره یارانه‌ها و زمان واریز آن
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • یارانه بگیران بخوانند؛ منتظر واریز یارانه بهاری باشید
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی
  • عدم کفایت مستمری نهادها و یارانه نقدی برای پوشش فقرمطلق
  • ماجرای دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی پاکستان + عکس
  • بررسی ادعاها درباره مدرک دکترای افتخاری رئیسی
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران